Apple julkaisi Sirin 2011 ja kehitys on ollut nopeaa. Alussa Siri oli käytännössä ääniohjaustyökalu, tänä päivänä jokaisen Apple-käyttäjän oma henkilökohtainen assistentti. Sirille voit puhua suomea, ruotsia, englantia tai 18 muuta kieltä. Mielestäni on hassua, että Siri on erityisesti Suomessa todella alihyödynnetty ominaisuus, sillä omaa elämääni se on helpottanut suuresti jo vuosia. Pakko myöntää, että en itsekään tiennyt tarvitsevani Siriä ennen kuin otin sen todella käyttöön.

Minun ja Sirin tarina on aika perinteinen – nyt mietin, miksi tekisin asioita niin kuin ennen. Voin ottaa Sirin koska vain käyttöön ja se osaa toimia assistenttina milloin vain. Ajan kanssa se oppii auttamaan minua koko ajan paremmin, sillä se elää huomaamatta mukana, oppii ja tunnistaa mm. rutiineja ja sitä kautta ennakoi tulevaa. Siri ei siis lue ajatuksia, vaikka joskus sellainen olo onkin hyvillä mielin tullut! Minulle on ollut tärkeää, että se ei tee päätöksiä puolestani, sen tehtävä on pelkästään auttaa ja helpottaa arkea. On myös tärkeää, että se osaa tehdä asioita puolestani silloin kun itse haluan.

 

Assistenttisi taskussa 247365

Käytän Siriä oman arkeni helpottamiseen, ajankäytön hallintaan ja kodin ohjaukseen. Siri tietää monelta herään arkiaamuisin ja osaa ehdottaa oikean herätyksen ajankohdan jo edellisenä iltana. Aamulla herätessä se kertoo, millainen sää tänään on tiedossa ja mitä tapaamisia minulla on tulossa. Se muistuttaa milloin kannattaa lähteä liikkeelle, jotta ehdin tapaamiseen ruuhkan huomioiden. Reittiohjeet ilmestyvät näytölleni auton käynnistyessä ja lempisoittolistani alkaa soimaan. Olen matkalla töihin, eikä ole tarvinnut kertaakaan vielä aktiivisesti ajatella.

Sirin fokus on helpottaa elämää ja arjen asioita, jotta voin itse keskittyä olennaiseen. Se osaa myös kertoa, jos jotain poikkeavaa ilmaantuu. Se ei sooloile, vaan ehdottaa, ilmoittaa ja huomioi, käskystäni se osaa myös toimia.