Mitä jos kodin valaistuksella voisi auttaa ylläpitämään ihmisen normaalia vuorokausirytmiä ja päivänvalon asetelmia? Aamulla herätessä valaistus olisi voimakkaampaa ja sävyltään viileämpää, jolloin saisit valaistuksen avulla itsesi virkeäksi sekä hyvän startin aamuun ja illalla valaistus olisi himmeämmällä ja lämminsävyinen, joka valmistelisi hyvissä ajoin mielesi rentouttaville unille.

Vanhanaikaisella valaistuksenohjauksella ohjaat yksittäistä valaisinryhmää joko täysin päälle / pois tai ideaali tilanteessa sinulla on himmennin, jossa valaistuksen tason voit määrittää itse valaisinkohtaisesti.. Kaupassa uusia lamppuja valittaessa, sinun tulee tietää tarkasti haluamasi valaistuksen speksit.. Lampun kanta, teho, värilämpötila, valon määrä sekä himmennys ominaisuudet ja yhteensopivuus.. Kuinka usein lamppua ostaessasi olet kiinnittänyt näihin huomioita?

 

Älyvalaistus helpottaa arkea

Kevyellä älyvalaistusratkaisulla pääsee helposti nykyaikaisen kodinohjauksen alkuun ja saa käsityksen, miltä tuntuu kun hallitset valaistustasi ja sen tasoja itse.

Tänä päivänä voit luoda kokonaisvaltaisia valaistustilanteita erilaisilla kirkkaustasoilla, värilämpötiloilla ja väreillä. Sinulla on valta siitä, miten kodin valaisimet kussakin tilanteessa reagoivat.

Valaistustilanteet eli Scenet. Näitä luomalla saat aikaan eri tarpeisiin oikeat asetukset:

Esimerkiksi:
1. Aamu, valaistus on kirkkaampaa ja värilämpötila viileämpi
2. Päivä, valaistus on kirkkaampaa ja värilämpötila lämmin
3. Ilta, valaistus on himmeämpi ja värilämpötila lämpimämpi
4. Tunnelma, valaistus on muokattu illalliseen tai illanviettoon sopivaksi
5. Poissa kotoa, valaistus pois päältä

 

Automatisoi rutiinit

Elämämme koostuu erilaisista rutiineista ja älykkäämmällä valaistuksenohjausjärjestelmällä näiden rutiinien valaistustilanteet voidaan automatisoida läsnäolon, kellonajan ja päivänvalon mukaan automaattisesti toimiviksi.

Valaistustilanteiden avulla koko koti muuttuu kyseisten asetusten mukaiseksi ja ne voi myös automatisoida tiettyihin ajankohtiin, kellonaikoihin ja olosuhteisiin tapahtuvaksi.

Voit viedä automaation niin pitkälle kuin haluat. Voit esimerkiksi luoda ”poissa kotoa” scenen, jossa puhelimen paikannusta hyödyntämällä älyvalaistus tietää onko ketään kotona ja sammuttaa tarvittaessa valot automaattisesti puolestasi. Kotiin tullessa se vastaavasti osaa laittaa valon valmiiksi päälle eteiseen, kun kädet ovat kauppakasseja täynnä. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Tilanteisiin on mahdollista lisätä pitkä lista erilaisia älylaitteita, jotka toimivat halutulla tavalla tietyssä tilanteessa. Tämä on tulevaisuuden asumista, jossa keskityt itse elämässä olennaiseen.