Yrityksemme on kuluvan vuoden aikana jälleen kasvanut voimakkaasti ja olemme palkanneet useita työntekijöitä omille palkkalistoillemme, sekä käyttäneet vuokratyövoimaa. Korona-ajan vuoksi en ole vielä edes nähnyt kasvokkain kaikkia uusia jengiläisiä, vaikka monet ovat olleet jo kuukausia meillä töissä.. Miten työntekijöille luodaan yhteisöllisyyttä ja heidät saadaan sitoutettua yritykseen alalla, jossa kiire on normi, työkaverit vaihtuvat tiuhaan työmaiden mukana ja työehtosopimukset luovat kuilua työntekijöiden ja työnantajien välille?

 

Kun työyhteisö, palkkaus ja työvälineet kunnossa, niin mikä työntekijää motivoi?

Yrityksessämme otettiin 2019 lopussa käyttöön kuukausittaiset aamupalat  koko jengille, joissa käydään keskitetysti yrityksen asioita ja projekteja läpi, sekä mietitään, miten yhteisellä toiminnalla saadaan luotua Franklinista paras työpaikka kaikille. Lisäksi lanseerasimme nyt syksyllä Hiiva & Lätty perjantait, joissa pienemmällä porukalla jauhetaan asian vierestä…

Nämä toimet ovat isoja kuluja, mutta pakollisia matkalla määränpäähämme! Lisäks oon saanut huomata, että jumalauta meillä on hyviä tyyppejä messissä!

 

Työmaiden työyhteisö

Ongelmaksi alallamme kuitenkin muodostuu työmaat ja niiden työyhteisöt, joissa asentajamme viettävät suurimman osan työajastaan, sekä kausittain vaihtuva vuokratyövoiman tarve. Miten isojen työmaiden työyhteisöjä voitaisiin kehittää, jotta Franklin olisi paras työpaikka työntekijöillemme?

 

Uskomme, että yritysten kannattavuus paranee ja asiakkaat saavat paremman lopputuloksen, kun näihin asioihin kiinnitetään huomiota koko työmaan toimijoiden välillä. Lisäksi työntekijät saattavat jopa viihtyä ja olla valmiita tekemään seuraavankin projektin samalla jengillä!