Kuten viime viikon blogitekstissä käsittelimme, voi sähkökalusteiden avulla vaikuttaa merkittävästikin tilan yleisilmeeseen. Oikeanlaisilla sähkökalusteilla saat luotua yhtenäisen, huolitellun ja toimivan kokonaisuuden kotisi jokaiseen tilaan. Tämän viikon blogissa paneudumme tarkemmin tämän hetkisiin sähkökaluste- ja valaisin trendeihin.

Vuonna 2021 trendit jatkavat pitkälti jo aiemmalta vuodelta tuttuja teemoja. Eettisyys, ekologisuus, tyylien hidas kierto sekä kotimaisuuden tukeminen luovat sisustuksen suuret linjat. Nyt jos koskaan on trendikästä tehdä ajattomia hankintoja, jotka kestävät aikaa ja kulutusta muodista toiseen. Yksi mielenkiintoisemmista trendeistä vuonna 2021 tulee olemaan suunnittelijoiden innovatiiviset ratkaisut luoda uusia, kierrätettävämpiä materiaaleja, sekä löytää tasapainoisempi lähestymistapa luonnon ja trendien vaihtumisen välillä.

Koronavirus pandemian vaikutukset heijastuvat myös sisustus – ja valaisin trendeihin. Tämä on nähtävissä esimerkiksi etätyöpisteiden lisääntymisenä kotioloissa. Vietämme aikaa entistä enemmän kotona, minkä vuoksi kodin viihtyvyyteen ja toimivuuteen on tärkeää panostaa. Esimerkiksi kunnollinen ja muunneltava valaistus on avainasemassa, kun huonetta muunnellaan hyvin valaistun toimistotilan ja rauhallisen lepotilan välillä.

Väri- ja materiaalivalinnoissa arvostetaan edelleen eniten maanläheisiä sävyjä ja luonnonmateriaaleja, kuten puuta. Pyöreät muodot säilyttävät myöskin edelleen suosionsa, samoin kun musta metalli. Musta metallivalaisin on sekä trendikäs, että ajaton, ja luonnollisuutensa takia musta sopii käytännössä kaikkiin sisustustyyleihin. Musta valaisin on mahdollista yhdistää lähes mihin tahansa värimaailmaan – vaaleassa tilassa musta valaisin toimii katseenvangitsijana, kun taas tummassa ympäristössä musta valaisin sulautuu elegantisti osaksi sisustusta.

Laadukas ja tyylikäs valaisin voi olla paljon muutakin, kuin pelkkä valon lähde. Älyvalaisimet taipuvat myös tarpeellisiksi käyttöesineiksi – kaukösäätimellä ohjattavissa valaisimissa voi vaihtaa esimerkiksi valon väriä tai musiikin voimakkuutta.