Tässä blogitekstissä jatkamme edellisen postauksen aihetta, eli projektin läpiviemisen eri vaiheita. Tällä kertaa paneudumme urakkaneuvotteluihin sekä urakkasopimukseen.

Me Franklinilla haluamme aina panostaa urakkaneuvotteluihin huolella, sillä tässä vaiheessa voimme vielä vaikuttaa merkittävästi  toimeksiannon saamiseen. Urakkaneuvotteluissa käydään aina huolellisesti, yhdessä asiakkaan kanssa läpi tarjouksen sisältö,  jottei kummallekkaan osapuolelle jää mitään sopimusta koskevia epäselvyyksiä.   Pyrimme laatimaan  urakkaneuvotteluita varten listan asioista, jotka haluamme  käydä läpi asiakkaan kanssa tarkoin. Huolellisella valmistautumisella voimme varmistaa, että kaikki projektin kannalta oleelliset  asiat tulevat takuulla huomioiduksi. Urakkaneuvotteluiden ideana onkin siis käytännössä varmistaa, että me olemme ymmärtäneet asiakkaan tarjouspyynnön varmasti oikein, ja että tarjouslaskennassamme ei ole asiakkaan kannalta epäselvyyksiä. Hyvän valmistautumisen sekä ammattimaisen otteen avulla varmistamme sen, että asiakkaan sekä meidän välillä vallitsee selkeä yhteisymmärrys sopimuksen sisällöstä. Haluamme omalta osaltamme luoda asiakkaalle turvallisen ja luottavaisen fiiliksen laittaa nimensä sopimuspaperiin.

Toivon mukaan urakkaneuvotteluista jää hyvä fiilis käteen molemmille osapuolille, jolloin neuvotteluista edetään urakkasopimuksen tekoon. Kun molempien osapuolien nimet on sopimuspaperissa, projekti saadaan polkaistua käyntiin ja itse työ voi alkaa!

Pyöriikö mielessäsi idea, johon kaipaisit toteuttajaa ? Laita ihmeessä tarjouspyyntöä tulemaan, niin tehdään yhdessä suunnitelmista totta!